Una escena de La Passió d’Olesa on els figurants duen mascareta. Foto: Mar Martí / ACN

Setmana Santa a Olesa de Montserrat i Esparreguera és sinònim de Passió. Després que l’any passat l’espectacle quedés suspès per la pandèmia, enguany ha arrencat amb més força que mai, però amb format reduït i aforament limitat. A Esparreguera, la primera de les sis funcions programades es va fer el 27 de març, mentre que a Olesa es va donar el tret de sortida el passat dia 2, Divendres Sant, i se’n faran un total de tres sessions.

La situació epidemiològica ha obligat a fer funcions més curtes –formades només per les escenes més destacades del drama sacre– amb menys personatges i menys públic, alhora que ha fomentat la innovació. Un exemple d’això és la retransmissió en streaming per la qual ha apostat de La Passió d’Olesa.

Amb tot, recuperar aquesta tradició ha estat una gran notícia per a olesans i esparreguerins. “L’any passat ens vam quedar orfes i havíem de fer el que fos perquè aquest any tinguéssim Passió”, ha dit a l’ACN Ignasi Campmany, de l’equip de direcció de La Passió d’Olesa.