L’alcalde i els regidors de Territori i Sostenibilitat a la seu d’Adif. Foto: Ajuntament

Adif podria aprofitar les obres del Corredor Mediterrani a Martorell, que començaran l’estiu que ve, per acabar l’estació intermodal, una promesa pendent des de fa més de 10 anys. Aquest és el compromís que l’alcalde Xavier Fonollosa va arrencar de la directora general de Planificació Estratègica i Projectes d’Adif, María Luisa Domínguez, en una reunió a Madrid el dia 28.

L’estació intermodal havia de servir per connectar les estacions de Renfe i Martorell-Central d’FGC. Si bé la Generalitat es va encarregar de fer les obres en aquesta última, el Ministeri de Foment va deixar a mitges els treballs a la de Renfe, impedint així l’enllaç entre ambdues infraestructures. Ara, Adif s’ha compromès a enllestir la part que falta; això sí, cal que Foment els autoritzi a fer-ho, tal com informen fonts del consistori.

Fonollosa va aprofitar la reunió per reclamar altres actuacions en matèria de mobilitat. Una de les més demandades per la ciutadania és la millora del pàrquing de Renfe, molt deteriorat. Des d’Adif es van comprometre a parlar amb els responsables de Renfe per solucionar les mancances de l’aparcament durant el 2020, coincidint amb les obres que l’Ajuntament durà a terme al barri de Can Carreres. A més, l’alcalde va demanar la instal·lació de pantalles per reduir l’impacte acústic a determinats punts de Can Carreres i el Camí Fondo.