L’acte de constitució va tenir lloc al Molí Fariner. Foto: Ajuntament

L’Associació d’Empreses dels Polígons Industrials de Martorell (AEPIM) ja és una realitat. Una quinzena d’empresaris, que formen part de la junta de la nova associació, es van reunir el passat dia 8 al Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner per signar els estatuts i l’acta constitucional d’aquesta entitat que tot just comença a caminar en un moment difícil.

L’objectiu de l’AEPIM és convertir-se en un enllaç entre totes les empreses dels polígons martorellencs, per tal que posin en comú les necessitats detectades pels mateixos empresaris i per l’Ajuntament, i poder optar a més ajudes de les administracions públiques. L’associació, que té representants de cadascun dels polígons del municipi, pretén convertir-se en un interlocutor únic davant del consistori, desenvolupar projectes conjunts i treballar en xarxa.

L’alcalde Xavier Fonollosa –que va estar present a l’acte de constitució, junt amb la regidora de Promoció Econòmica, Rosa Cadenas, i el regidor d’Habitatge i Medi Ambient, Albert Fernández– va dir als empresaris que l’Ajuntament i l’AEPIM han d’anar “sempre de la maneta”: “Els vostres interessos són exactament els mateixos que tenim nosaltres”, va afegir.

FETES LES PRIMERES MILLORES
En la mateixa reunió, el coordinador general de l’Ajuntament, Rodrigo Alaminos, va presentar les primeres millores que ja s’han fet als polígons La Torre, Can Cases-Can Sunyol i Complex Industrial Solvay. Es tracta d’actuacions en matèria d’accessibilitat, enllumenat i seguretat viària que s’emmarquen en el Pla de Modernització, que compta amb una inversió de prop d’un milió d’euros en col·laboració amb la Diputació, segons el consistori.

Concretament, a La Torre han creat una nova rotonda d’accés, places d’aparcament, passos de vianants i nova senyalització viària, alhora que han renovat les xarxes de serveis. A Solvay s’ha reconvertit la cruïlla existent en una nova rotonda per millorar la funcionalitat, la visibilitat i la seguretat. Per últim, a Can Cases-Can Sunyol s’ha reordenat la cruïlla d’accés amb dues noves rotondes i s’ha millorat la senyalització.