L’antic consultori va tancar fa sis mesos i ja no reobrirà. Foto: Ajuntament

L’antic consultori mèdic local de Collbató va tancar a l’inici de la pandèmia i ja no tornarà a obrir. El municipi, que ara mateix no disposa d’atenció primària, recuperarà aquest servei directament al nou centre, ubicat a l’edifici de les escoles velles. Tanmateix, la reobertura del nou consultori encara no té data.

L’alcalde Miquel Solà es va reunir ahir al Casal de Cultura amb representants de l’Institut Català de Salut (ICS) i del Servei Català de la Salut (CatSalut) per “consensuar les intervencions necessàries” per posar en marxa el consultori “tan aviat com sigui possible”, segons l’Ajuntament. El consistori ha informat que els “desacords entre l’ICS i CatSalut” han provocat el retard en l’obertura de l’equipament, però que a la reunió d’ahir es van acordar “les reformes que cal realitzar a l’interior de la instal·lació per adequar-la” a la situació sanitària actual. Un cop finalitzades aquestes modificacions, es podrà posar en marxa el centre.

Cal recordar que la consellera de Salut, Alba Vergés, s’havia compromès a finals de juny a “plantejar” la reobertura de l’antic centre “de cara al setembre”.