Servitransfer té el servei de recollida i transport de residus municipals. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament d’Esparreguera ha anunciat que obrirà un expedient sancionador a Servitransfer, l’empresa adjudicatària del servei de recollida i transport de residus municipals, per presumptes irregularitats.

El consistori ha informat que la companyia hauria comès una trentena d’incompliments de contracte, segons es desprèn de l’auditoria que la Regidoria de Salut Pública i Espai Natural va donar a conèixer ahir als grups de l’oposició en la Comissió informativa de Territori i Sostenibilitat. Davant d’aquesta situació, els serveis jurídics municipals estan estudiant quina ha de ser la sanció, mentre que l’Ajuntament assegura que la seva prioritat és que “l’empresa millori de forma immediata el servei que presta per tal que aquest s’ajusti als plecs del contracte de licitació, que està vigent fins al juliol de 2021”.

D’altra banda, el consistori esparreguerí està treballant en la definició d’un nou model de gestió de residus, que ha d’entrar en vigor el 2022. És per això que, al llarg d’aquesta tardor, es farà una enquesta digital per “conèixer els hàbits en la separació dels residus i l’opinió en aspectes concrets del servei” que té la ciutadania.