Són els agents que apareixen als polèmics vídeos difosos ahir. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament d’Esparreguera ha obert un expedient disciplinari a tres agents de la Policia Local pels vídeos que es van publicar ahir a les xarxes socials i que van causar molta polèmica entre els usuaris esparreguerins. El consistori ho ha anunciat aquesta tarda, després que el mateix cos policial hagi elaborat un informe que indica que la conducta d’aquests agents “denota poca professionalitat i podria incórrer en diverses faltes greus”.

L’agent que va gravar els vídeos mentre estava de servei i després els va difondre a les xarxes socials podria ser autora de fins a deu faltes greus, segons informa l’Ajuntament, motiu pel qual se la suspendrà temporalment de les seves funcions (entre un i sis mesos). En el cas dels altres dos policies, que apareixen als vídeos però que no en són autors, l’informe determina que podrien ser autors de d’una falta greu.

L’alcalde Eduard Rivas ja va condemnar l’actitud “reprovable” d’aquests agents ahir al vespre a través de Twitter. “Hem intentat actuar amb rapidesa i diligència i prendrem totes les mesures necessàries per sancionar els agents implicats i evitar que aquestes actuacions es tornin a repetir”, ha afegit avui el batlle. Tot i això, ha volgut recordar i defensar el paper de la Policia Local durant l’estat d’alarma. A partir del mes de setembre, serà la Diputació de Barcelona la institució encarregada d’instruir l’expedient disciplinari que ha posat en marxa avui l’Ajuntament.

Entre les imatges que han posat en qüestió la policia esparreguerina, hi ha el vídeo gravat per una agent que va haver d’intervenir en un robatori violent al Mercadona dimarts al vespre. El va enregistrar dins del cotxe, mentre es dirigia al lloc dels fets, i s’hi podia veure la seva pistola i la del seu company, que conduïa amb l’arma a la mà. La resta de vídeos van ser gravats amb l’aplicació TikTok i mostraven els agents vestits amb l’uniforme i en horari de servei fent les bromes típiques d’aquesta plataforma d’entreteniment.