L’entitat va criticar el paper del consistori durant l’Orgull LGTBI. Foto: Instagram

L’Agrupació de Joves de Sant Andreu de la Barca, l’Agrupa, va emetre un comunicat la setmana passada qüestionant “la baixa implicació per part de l’Ajuntament per realitzar iniciatives que visibilitzin el col·lectiu LGTBI durant el mes de l’Orgull”. Arran d’això, la regidoria d’Igualtat es va posar en contacte amb l’entitat per respondre les crítiques i arribar a un consens per organitzar alguns actes.

L’Agrupa, en el text que va fer públic a través d’Instagram, lamentava que el consistori no hagués fet “cap publicació a les seves xarxes socials oficials commemorant el dia de l’Orgull LGTBI”, el 28 de juny. També explicava que havien demanat fer una taula rodona per debatre temes del col·lectiu “amb un aforament de 30 persones i amb totes les garanties de seguretat i distància social”, una proposta que l’Ajuntament havia rebutjat.

Ara, però, sembla que aquest acte sí que es farà. “No és que no volguéssim, és que no es podia fer; ara estem buscant els ponents”, ha dit el regidor d’Igualtat, Rubén Castro, a Línia Nord. Castro ha insistit que “el compromís de l’Ajuntament amb el col·lectiu hi és el 28 de juny i tot l’any”, cosa que, ha recordat, es demostra amb iniciatives com “la guia contra l’LGTBI-fòbia o el punt LGTBI”. Per la seva banda, Javier Romero, membre de l’Agrupa, ha assegurat que celebren “que hi hagi entesa amb l’Ajuntament” i que estan “orgullosos de la col·laboració”, tot i que tenen “la responsabilitat de ser crítics”. Per això, esperen que l’organització de la taula rodona “no s’allargui gaire”.