Yéssica Vizcaíno i Maria Amills, primeres vacunades. Foto: Ajuntament

Maria Amills i Yéssica Vizcaíno, dos noms de dona que a Martorell ja són sinònim de veure la llum al final del túnel. La Maria, una usuària centenària de la residència Sant Joan de Déu, i la Yéssica, una treballadora de 19 anys del mateix centre, van ser les primeres a rebre la primera dosi de la vacuna de Pfizer-BioNTech contra el coronavirus el passat 29 de desembre.

El 6 de gener ja l’havien rebut els usuaris de totes les residències d’avis martorellenques. Alhora, les dosis van anar arribant a tots els municipis del Montserratí, on la majoria de residents i personal dels geriàtrics ja tenen la primera punxada necessària per protegir-se de la Covid-19. “Avui, per a nosaltres, és un gran dia”, deia el resident de Sant Joan de Déu Màrius Garcia tot just després de vacunar-se. En la mateixa línia, el director del centre, Jonathan Triviño, reconeixia a l’emissora municipal que “el fet de poder estar vacunats és un punt d’inflexió”.

Després de les residències, prioritàries en el pla de vacunació, va arribar el torn de l’Hospital Sant Joan de Déu de Martorell, el de referència a la zona. El 12 de gener, quatre infermeres van estar vacunant durant tres hores i mitja un total de 254 professionals de l’hospital comarcal, gairebé la meitat de la plantilla, formada per 630 treballadors. La primera vacunada en aquest cas va ser la cap d’Infermeria del centre, Vanessa Vidal. En paral·lel, la vacuna va arribar als professionals dels centres d’atenció primària (CAPs), que han fet de dic de contenció en la segona i la tercera onada de la pandèmia i que també han viscut aquest moment amb emoció.