El consistori “té coneixement de noves morts però no disposa de dades oficials”. Foto: Ajuntament

A Olesa de Montserrat ja s’han detectat 51 casos de coronavirus i almenys una vintena de defuncions a causa de la Covid-19. Entre les persones que han mort, hi ha catorze interns de la residència d’avis Santa Oliva i quatre de la Sant Agustí, segons ha informat l’Ajuntament aquest dilluns. A més, des del consistori han afegit que “com a mínim dues persones més” del municipi “han perdut la vida a causa del coronavirus”, i han matisat que “l’Ajuntament té coneixement de noves morts però no disposa de dades oficials”.

D’altra banda, hi ha deu usuaris més de Santa Oliva “amb símptomes lleus”, segons l’alcalde Miquel Riera, que s’ha mostrat preocupat per la salut d’aquestes persones grans en una entrevista a Olesa Ràdio. També en declaracions a l’emissora municipal, Riera ha lamentat que no hagin arribat els tests necessaris per detectar el coronavirus entre els residents i els treballadors dels centres geriàtrics, tan afectats per la pandèmia. En aquest sentit, des de l’Ajuntament han recordat que l’enviament d’aquestes proves “és un dels compromisos de la Generalitat” després de la reunió que el consistori va mantenir dijous passat amb els departaments de Salut i Treball, Afers Socials i Famílies.

Pel que fa a la plantilla de les residències, la situació “s’ha estabilitzat” gràcies a la incorporació de cinc professionals a Santa Oliva i un a Sant Agustí. Tot i això, el govern municipal reconeix que des dels centres encara es demanen noves incorporacions.