La nova normativa sobre l’ús d’aquest vehicle va entrar en vigor el dia 2. Foto: Ajuntament

La policia local de Sant Andreu de la Barca ha intensificat el control sobre la circulació de patinets elèctrics, un vehicle que des del passat dia 2 s’ha d’ajustar a un nou reglament.

Segons la normativa que regula l’ús dels anomenats vehicles de mobilitat personal (VMP), els patinets no poden circular per voreres ni altres zones de vianants, només hi pot viatjar una persona, el conductor no pot dur auriculars i cal que porti elements de senyalització per fer-se veure a la nit o en situacions de poca visibilitat.

L’incompliment d’aquestes normes suposa multes que poden anar dels 200 als 1.000 euros. Per exemple, la sanció per circular per la vorera és de 200 euros, mentre que donar positiu en alcoholèmia són entre 500 i 1.000 euros.

“Des de la passada tardor hem fet una campanya pedagògica i informativa per donar a conèixer aquestes normes”, explica l’inspector en cap de la policia local, Jordi Bernat, que també recorda que durant el 2020 es van produir al municipi dos accidents amb patinets elèctrics implicats. Aquest 2021, l’actuació policial ja no serà “pedagògica” i s’imposaran sancions econòmiques quan calgui.