Una imatge de la marxa lenta dels treballadors de Faurecia a Abrera. Foto: Àlex Recolons / ACN

El comitè d’empresa de Faurecia a Abrera ha convocat una vaga del 23 al 27 de novembre després de constatar que les negociacions amb la direcció “no avancen”, segons ha dit la representant dels treballadors, Verónica Amaya, a l’ACN. La plantilla vol que la direcció s’assegui a negociar alternatives a l’ERO que va presentar a finals d’octubre i que afecta 160 dels 308 treballadors. El principal objectiu és, precisament, reduir el nombre d’afectats perquè “ningú es creu que sobrin 160 treballadors”.

Segons detallen des del comitè, en la reunió d’ahir dijous al matí, la direcció es va mostrar “ofesa” per la convocatòria de vaga i es va negar a negociar. Sergio Balcells, delegat d’USOC al comitè, afirma que se’ls ha “faltat al respecte” des que es va presentar l’ERO i lamenten que ahir deixessin els treballadors “amb la paraula a la boca”.

D’altra banda, els empleats s’han seguit mobilitzant aquesta setmana. Ahir a la tarda, una quarantena de vehicles van participar en una marxa lenta pel polígon de Ca n’Amat, que va començar i acabar a la fàbrica de Faurecia, passant per la de Seat.