Es crearà una plataforma única per a vianants i vehicles. Foto: Ajuntament

Els treballs de millora de l’accessibilitat del carrer Major continuen avançant i ja són més a prop de finalitzar. El passat dia 15, es va asfaltar el tram del carrer ubicat entre l’avinguda de Lluís Companys i el carrer de l’Era. El dia 17, l’Ajuntament d’Abrera va informar que els passos següents consistirien a enllestir la barana, fer el tractament del mur de contenció i col·locar la senyalització vertical i horitzontal, a més de rematar paviments i façanes.

La finalitat d’aquestes obres és crear una plataforma única perquè vianants i vehicles circulin al mateix nivell, donant prioritat als vianants. En aquest sentit, l’actuació també inclou la millora dels passos de vianants situats a l’inici de l’avinguda de Lluís Companys i la creació d’un pas elevat per a vianants al passeig de l’Església.

Per tot plegat, el trànsit al començament del carrer Major es manté tallat. Com a alternativa, s’ha modificat temporalment el sentit de la circulació al carrer de l’Era i s’ha permès circular en ambdós sentits al carrer de la Florida, també de manera temporal, motiu pel qual s’ha prohibit l’estacionament en aquest punt.

CREAR CARRERS INCLUSIUS
El consistori abrerenc està duent a terme totes aquestes obres arran de la col·laboració amb ECOM, un moviment associatiu format per entitats de persones amb discapacitat física. Per tant, l’objectiu dels treballs és aconseguir que els carrers del municipi siguin inclusius per a tots els veïns, independentment de quines siguin les seves capacitats.