El centre té capacitat per a 14.000 alumnes. Foto: Gemma Sánchez / ACN

El concurs del Centre de Formació Professional d’Automoció ha quedat desert. Després d’endarrerir el procés de licitació en dues ocasions, el departament de Treball ha confirmat les sospites: cap empresa ha presentat la seva candidatura a liderar el projecte.

En un comunicat emès el dia 8, la conselleria va admetre que la situació és “una mala notícia per al sector”. Davant d’aquest fracàs, ara hi ha dues possibilitats: “la gestió pública conjunta amb el Departament d’Educació i Treball, Afers Socials i Famílies” o l’impuls d’una nova licitació. Sigui com sigui, en el mateix text, el departament va anunciar que es reuniria amb Presidència, Vicepresidència i Economia, Educació i Empresa i Coneixement, i que elevaria la qüestió “als espais de diàleg i concertació” en què es va acordar el model de gestió i el futur del centre.

Per la seva banda, l’Ajuntament de Martorell ja ha reiterat en nombroses ocasions la importància de desencallar amb urgència aquest projecte per tal que el centre pugui funcionar a ple rendiment. És per això que, el passat mes de febrer, el consistori va reclamar a la Generalitat els terrenys on s’ubica l’edifici, cedits l’any 2009, en constatar que la situació continuava paralitzada. En aquest sentit, cal recordar que l’equipament va ser inaugurat el 2015, després d’una inversió de 13 milions d’euros, amb l’objectiu de donar servei a 14.000 alumnes.