Presentació del PDU d’activitat econòmica de la zona. Foto: Ajuntament

La Generalitat destinarà prop de 60,5 milions d’euros a desenvolupar el Pla Director Urbanístic (PDU) d’activitat econòmica del Baix Llobregat Nord. El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, va presentar ahir aquest document, aprovat recentment de forma definitiva, al Centre de Formació Professional de l’Automoció (CFPA) davant dels principals empresaris del territori.

El PDU afecta Martorell, Abrera i Sant Esteve Sesrovires i projecta més de 500.000 metres quadrats d’activitat econòmica. Tal com va anunciar Calvet, la primera fase del pla es desenvoluparà durant el tercer trimestre del 2021, amb 30 milions d’euros per urbanitzar 52 hectàrees al sector Xàmenes, al sud de la fàbrica de Seat, entre Martorell i Sant Esteve. La resta del pla es desplegarà en un mínim de vuit anys.

Calvet va destacar que el nou PDU marca les directrius per a la implantació de noves empreses, especialment químiques, farmacològiques, logístiques i de l’automoció, segons recull l’ACN. Més concretament, va assegurar que ja hi ha alguna firma “del sector de la logística associada a la distribució alimentària i de la llar” interessada a instal·lar-se a la zona.

A més del conseller, van ser presents a l’acte l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa; l’alcalde d’Abrera, Jesús Naharro, i l’alcalde de Sant Esteve, Enric Carbonell. També hi van participar el secretari de l’Agenda Urbana i Territori, Agustí Serra, i altres autoritats municipals.

EL CFPA CONTINUA ATURAT
Aprofitant que la presentació del PDU es va fer al CFPA, l’alcalde Xavier Fonollosa va recordar al conseller Calvet la situació d’aquest equipament, inaugurat l’any 2015. La gestió del centre encara no està adjudicada, després que el concurs per aconseguir-la quedés desert ara fa gairebé un any. “L’Ajuntament de Martorell va cedir els terrenys de manera entusiasta”, va recordar Fonollosa, que també va assenyalar que el projecte va costar molts diners i va assegurar que el municipi té “un Ferrari que no es mou perquè ningú li posa benzina”.