Unes 4.000 persones van anar a veure l’espectacle. Foto: ACN

La Fira de Primavera 2019, que va acabar diumenge dia 5, serà recordada per un moment estel·lar: la representació de la llegenda del Pont del Diable que va fer la Fura dels Baus. La companyia va atreure uns 4.000 espectadors amb els dos passis de l’espectacle que va oferir el 27 d’abril. En el show hi van participar unes 200 persones, incloent-hi veïns i entitats martorellenques.

En declaracions a l’ACN, el director de l’espectacle, Carlus Padrissa, va confessar que, per a ell, el muntatge té dos moments àlgids: quan un Seat Fura queda suspès a l’aire i quan es crea una xarxa de diables de foc, també suspesa a l’aire, cosa “que no s’havia fet mai”. Sigui com sigui, la Fura dels Baus va aconseguir donar-li una volta a la popular llegenda martorellenca. Tots els elements –el diable, la velleta i el gat– hi van ser presents, però el missatge es va adaptar als nostres temps, criticant actituds negatives com la xenofòbia, l’odi o la supèrbia.

10 DIES DE FESTA
Enguany, la Fira de Primavera s’ha celebrat del 26 d’abril al 5 de maig. Han estat deu dies plens d’activitats culturals, tradicionals i d’oci, que s’han repartit arreu del terme municipal.

L’encarregat de donar el tret de sortida a la Fira va ser el dissenyador de moda Karim Adduchi, un martorellenc que està triomfant internacionalment. En el pregó, va reconèixer que Martorell li va donar la força i l’ambició per perseguir el seu somni.

La música ha tingut un paper important en aquesta edició, sobretot perquè ha estat la primera amb la Nau 2 en marxa. Un dels grans moments es va viure allà la nit del dia 26, amb un concert multitudinari dels Catarres, que presentaven el disc ‘Tots els meus principis’. D’altra banda, el dia 5, la Banda Simfònica i l’Escola de Música de Martorell van celebrar els seus 25è i 50è aniversaris, respectivament, amb un concert vermut a la pista d’El Progrés. Com sempre, la música també va ser protagonista en el comiat de la Fira de Primavera, però aquest cop l’habitual piromusical va esclatar a ritme de Queen.