Sant Andreu va fer festa del 30 d’agost al 2 de setembre. Foto: Ajuntament

Sant Andreu de la Barca ha viscut aquest estiu la Festa Major “més multitudinària dels últims anys”, segons ha dit el regidor de Cultura, Juan Pablo Beas, a Línia Nord. Del 30 d’agost al 2 de setembre, milers de santandreuencs i veïns d’altres poblacions van poder gaudir d’una trentena d’activitats.

Quant a l’afluència de públic, Beas destaca les dues primeres nits, especialment la de dissabte, quan “segons la Policia Local, es podien comptabilitzar unes 8.000 persones a l’esplanada del mercat setmanal”, assegura. Per al regidor, una de les claus de l’èxit de la Festa Major és adaptar-se als perfils de població del municipi, que considera “molt determinats”. És per això que hi va haver dues grans ofertes musicals: divendres, l’actuació dels DJ Brian Cross i Adrián Fyrla, i dissabte, el concert de La Unión.

La gran novetat de l’edició, però, va ser l’escape room instal·lat a l’escola Can Salvi, que va esgotar totes les localitats a les catorze sessions que va oferir.

Les propostes més consolidades i que ja són marca de la casa, com ara la Barca del Sr. Andreu, la gimcana nocturna o la Festa Holi, no van decebre i van tornar a aplegar un gran nombre de participants, sobretot adolescents i joves.

Amb tot plegat, el regidor de Cultura té la convicció que “la de Sant Andreu és una població molt alegre i participativa, que està molt acostumada a sortir al carrer”.