Aquest cap de setmana s’ha celebrat la versió més atípica de la festa. Foto: Ajuntament

Olesa de Montserrat es trasllada cada mes de setembre fins al 1714 per celebrar la Festa dels Miquelets i commemorar aquests soldats i milicians que van morir al municipi durant la Guerra de Successió. Aquest any, malgrat que el coronavirus no ha impedit als olesans fer el seu particular viatge en el temps, sí que ha obligat a adaptar i reduir la festa, que ha sumat una edició atípica aquest cap de setmana.

“Estem fent els canvis que podem per seguir endavant, ni que sigui amb una Festa dels Miquelets de mínims i simbòlica”, deien els organitzadors via Twitter a finals d’agost, després de conèixer les darreres restriccions del Govern per frenar els contagis. I així ha estat: el que inicialment havien de ser cinc dies de festa i una vintena de propostes –en un any normal, en serien prop de quaranta– s’ha convertit en dos dies centrats en dues activitats.

Després de la projecció de la pel·lícula Barcelona 1714 divendres a l’Escorxador, dissabte va tenir lloc l’acte principal de l’edició d’enguany a la plaça Nova. Cap a les set de la tarda, es va fer la presentació de la Bandera del Sometent i, tot seguit, es va representar l’escena de la Crida del Sometent, que va anar seguida del traspàs de la Flama dels Miquelets i de l’ofrena floral al Memorial 158. La segona i última jornada de la festa va cloure amb un concert del grup de música tradicional Les Violines.