Foto: Marta Sierra / ACN

JxCat ha suspès de militància de forma cautelar el fins ara portaveu del grup parlamentari, Eduard Pujol, per “una conducta que podria ser considerada d’assetjament sexual”, segons ha dit aquest dilluns la vicepresidenta i portaveu del partit, Elsa Artadi, en una roda de premsa.

Les declaracions d’Artadi han arribat després que aquest matí Pujol hagi comunicat a la direcció del partit la seva renúncia a l’acta de diputat per “motius personals”. “Jordi Sànchez en va tenir constància ahir i avui l’hem suspès de militància”, ha explicat Artadi sobre les denúncies internes d’assetjament sexual que ha rebut el polític martorellenc. La suspensió és efectiva des d’avui mateix i JxCat ja ha derivat el cas a la justícia. “No ens pertoca al partit jutjar-ho, ni fer una investigació. Prenem mesures polítiques i acompanyem les persones. És ell qui ha de donar explicacions”, ha afegit Artadi.

Pujol va entrar al Parlament com a diputat per Barcelona de JxCat en les eleccions del 21 de desembre de 2017. Durant aquest temps, ha estat primer portaveu adjunt i després portaveu del grup, a més de portaveu a la Comissió de Territori i membre de la Diputació Permanent. Abans, havia estat el director general de RAC1.