L’Espai La Sínia és l’oficina d’informació del nou barri. Foto: Ajuntament

L’Espai La Sínia, ubicat a la planta baixa de l’Ajuntament, ha entrat en funcionament aquest mes de febrer per atendre els dubtes i les sol·licituds d’habitatge al futur barri de Martorell. Els interessats a accedir a un dels 330 pisos de protecció oficial que es construiran a La Sínia han de demanar cita prèvia a través del correu electrònic. Només en el primer dia de funcionament, l’Espai La Sínia va registrar unes quinze sol·licituds.

Un cop acabat el període d’inscripció, es faran públics els requisits per poder accedir a un d’aquests habitatges. De fet, aquestes condicions seran les corresponents als 130 primers pisos, que es construiran, segons es preveu, durant aquest any. Més endavant, s’establiran uns requisits diferents per a uns 130 pisos més i, per últim, es publicarà una tercera llista de condicions per a la darrera setantena d’habitatges.

Seran pisos d’entre 70 i 90 metres quadrats i inclouran una plaça d’aparcament i un traster. El preu de compra oscil·larà entre els 120.000 i 160.000 euros i el preu del lloguer entre els 450 i els 590 euros mensuals. Sumant els pisos de propietat privada, La Sínia tindrà un total de 1.100 habitatges.

El nou barri es construirà entre el Torrent de Llops, Les Bòbiles i Can Cases. Comptarà amb un parc central, un eix comercial, una zona d’oficines i serveis i espais per a vianants amb jocs infantils, a més dels equipaments públics necessaris.

El projecte de La Sínia va sorgir el 2008, però va quedar aturat. Ara es preveu que estigui enllestit en uns 24 mesos.