De Meo, en un acte de la companyia automobilística. Foto: Lluís Sibils / ACN

“Si això [els talls de carreteres] continua, el grup té altres opcions, disposa de plantes a gairebé tots els països d’Europa. Això és el que em fa por”. Aquestes són les paraules que va pronunciar el president de Seat, Luca de Meo, en una entrevista a La Vanguardia publicada ahir, 18 de novembre. Unes declaracions que de seguida van agafar volada i que van generar inquietud pel que poden dir entre línies. A la mateixa conversa, però, De Meo va recordar els bons resultats que està aconseguint l’empresa en els darrers anys i va admetre la seva estima per Catalunya.

Aquestes paraules arriben un mes després de la vaga general del 18-O, quan la fàbrica de Martorell va haver de parar l’activitat perquè no podia garantir l’arribada de la plantilla i les peces a causa dels talls de circulació. “D’acord amb els sindicats, vam decidir parar per prudència”, afirma el president de la companyia automobilística a l’entrevista. L’aturada va afectar uns 6.600 treballadors i va fer que es deixessin de produir 3.500 cotxes, aproximadament. Segons De Meo, això va generar pèrdues econòmiques “de desenes de milions d’euros”. En aquest sentit, assegura que l’empresa pot fer front a això un cop o dos, però que els preocupa que passi més cops. “El que ens inquieta no és que es pari el país, sinó que perquè es talli una carretera hàgim de parar la planta”, matisa.

EVITA PARLAR DE POLÍTICA
En general, el directiu de Seat ha evitat sempre pronunciar-se sobre la situació política de Catalunya, perquè creu que és un “guiri” i no té “la mateixa sensibilitat que la gent d’aquí” en aquesta qüestió. Així, només n’ha parlat quan ha afectat al funcionament de la fàbrica. Amb tot, diu que vol “continuar treballant amb normalitat i mantenir les bones relacions” amb les autoritats catalanes.