Els dos equipaments estan tancats des de l’inici de la pandèmia. Foto: Aj. de Castellví

Els consultoris mèdics de Castellví de Rosanes i Collbató van tancar a l’inici de la pandèmia per ordre del Departament de Salut de la Generalitat, i encara no han obert. De fet, ni tan sols hi ha una data fixada per a la reobertura, que en el millor dels casos arribaria a la tardor però que es podria prorrogar encara més, sobretot si hi hagués un rebrot de coronavirus.

“Entenc les circumstàncies, però no podem estar així tant de temps”, ha dit l’alcalde de Castellví, Adrià Camino, a Línia Nord. Per rebre atenció mèdica presencial, els castellvinencs s’han de desplaçar a Masquefa, Gelida, Martorell o Sant Andreu de la Barca, en funció del dia i l’hora. En aquest context, Camino recorda que “no tothom té cotxe”, que el transport públic al municipi és “deficitari” i que molts veïns són gent gran, el sector més afectat per la situació: necessiten més atenció i tenen més dificultats per desplaçar-se.

La realitat dels collbatonins és ben bé la mateixa, amb la diferència que, en el seu cas, el CAP de referència és el d’Esparreguera i els cau més a prop. Tot i això, com al seu homòleg, a l’alcalde Miquel Solà també li han arribat els dubtes dels veïns, especialment els d’edat avançada, que es pregunten fins quan hauran de sortir del poble per ser atesos presencialment. “És una molèstia per a ells”, admet Solà.

Per això, els dos batlles lamenten la “incertesa” i demanen “com a mínim, saber la data de reobertura” per poder informar dels terminis a la ciutadania. En aquest sentit, l’Ajuntament de Castellví ja ha sol·licitat una reunió amb els responsables de Salut a la zona, una petició que de moment no ha obtingut resposta. Mirant enrere, Camino recorda que “va costar molt aconseguir obrir” el consultori castellvinenc, motiu pel qual ara tem que el tancament s’allargui més del previst o, fins i tot, acabi sent definitiu.

A COLLBATÓ, OBRES ATURADES
Per acabar-ho d’adobar, l’esclat de la crisi sanitària va coincidir amb el tram final de les obres del nou consultori mèdic de Collbató, ubicat a les antigues escoles. Per tant, la pandèmia ha endarrerit la posada en marxa d’un equipament que havia de millorar l’atenció primària al municipi, ja que l’actual consultori, situat a la part de baix de l’edifici de l’Ajuntament, és petit i insuficient.