La guerra oberta entre JxCat i el PDeCAT i el consegüent degoteig de baixes de la formació que presideix David Bonvehí semblen no haver arribat a Martorell. De moment, l’alcalde Xavier Fonollosa no s’ha pronunciat al respecte, però continua formant part de la direcció executiva del PDeCAT com a responsable dels consells comarcals i de polítiques metropolitanes.

Fonollosa és membre de la direcció del partit hereu de CDC des de la seva fundació el juliol de 2016. Dels dotze integrants d’aquella primera executiva, la meitat han estripat el carnet, i el mateix han fet quatre dels vuit membres del PDeCAT que formaven part del govern de Carles Puigdemont. De fet, la baixa de l’expresident ha estat el detonant de la ruptura definitiva entre les dues formacions.

Els exconsellers empresonats Jordi Turull i Josep Rull i els actuals consellers Meritxell Budó, Damià Calvet i Jordi Puigneró, així com el ja exconseller Miquel Buch, són només alguns dels polítics que han seguit els passos de Puigdemont, com també ho han fet molts regidors de l’àrea metropolitana. D’altra banda, l’única consellera del PDeCAT que no havia estripat el carnet del partit i que seguia al govern de Quim Torra, Àngels Chacón, ha estat destituïda del Departament d’Empresa i Coneixement, com Buch d’Interior i Mariàngela Vilallonga de Cultura.