El terreny on es construirà l’edifici judicial. Foto: Ajuntament

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha cedit al departament de Justícia el terreny on es construirà el nou edifici judicial de Martorell. Es tracta d’un espai de 535 metres quadrats situat al costat de l’estació de Martorell-Central, concretament a la zona on hi havia l’antiga estació de mercaderies.

Segons ha explicat l’alcalde Xavier Fonollosa, serà un edifici de set plantes i, sumant els 10 jutjats que podrà arribar a allotjar, tindrà un total de 6.000 metres quadrats. Fonollosa també ha assegurat que es tractarà d’una “construcció moderna i funcional”.

La cessió del terreny es va aprovar el 30 de novembre, dues setmanes després de la reunió entre Fonollosa i la consellera de Justícia, Ester Capella, en què es van posar les bases de la futura seu judicial del municipi. De fet, va ser al setembre del 2017 quan el Ple municipal va aprovar la modificació del Pla General d’Ordenació Urbana per construir els nous jutjats en aquests terrenys, que són al barri de Can Carreras.

La construcció del nou edifici judicial és una reivindicació que ve de lluny, a causa de la precarietat que presenta la seu actual. En aquest sentit, la conselleria de Justícia considera que els jutjats de Martorell són els que es troben en pitjors condicions de tots els partits judicials del país. Tot i que amb la cessió dels terrenys ja s’han complert tots els tràmits per poder engegar l’edificació de la nova seu judicial, l’alcalde Fonollosa apunta que “encara s’ha de redactar el projecte i licitar l’obra” i, per tant, trigarà anys a ser una realitat.