Fem Sant Andreu ha presentat una denúncia a l’Oficina d’Antifrau de Catalunya pel cas de les retribucions del govern municipal. La formació, integrada per ERC i Vecinos por el Cambio, considera que tant l’alcalde Enric Llorca com els regidors del govern amb dedicació exclusiva han de retornar els diners que haurien cobrat “indegudament”.

El principal partit de l’oposició ja va portar aquesta qüestió al Ple el novembre passat, quan va exposar que l’alcalde cobrava, de mitjana, el doble que la resta de regidors per assistir als òrgans col·legiats de l’Ajuntament, i que els regidors del govern amb dedicació exclusiva s’havien estat beneficiant del conveni dels treballadors del consistori sense ser-ho.

En aquell moment, el batlle socialista va acceptar les crítiques de Fem i es va comprometre a abaixar-se les retribucions per igualar-les a les de la resta de regidors que, com ell, no tenen dedicació total ni parcial. De la mateixa manera, es va acordar deixar d’aplicar el conveni dels treballadors del consistori als regidors de l’equip de govern amb dedicació exclusiva. Tot plegat es va materialitzar el mes de desembre, quan aquests punts es van incloure al pressupost municipal de 2021, aprovat per unanimitat.

TEMA RESOLT?
Des de l’Ajuntament consideren que aquest tema ja va quedar resolt amb les sessions plenàries de finals de l’any passat i amb els canvis que s’hi van acordar. Tanmateix, el portaveu de Fem, Marc Giribet, recorda que no només van demanar que es revertís la situació, sinó també que es retornessin els diners. “Ha estat un enriquiment il·lícit, en el cas de l’alcalde, des del 1995”, assenyala Giribet. “Ho vam demanar per la via política i els hem donat tres mesos de marge, però no han fet cap pas en aquest sentit”, lamenta.

Per aquest motiu, el seu partit ha presentat la denúncia a Antifrau, que està en procés d’investigació. Des del consistori afirmen que presentaran tota la documentació necessària, com ara “els acords del Ple aprovats per unanimitat”, però el líder de l’oposició creu que el govern està “dosificant l’entrega d’informació”, motiu pel qual s’estaria alentint el procediment.

Llorca s’abaixa finalment les retribucions i els regidors es congelen el sou

Fem Sant Andreu portarà al Ple les retribucions de l’alcalde