L’espectacle torna després d’un any per oblidar. Foto: La Passió d’Esparreguera

La Passió d’Esparreguera ha anunciat que aquest any torna l’espectacle “amb més ganes i il·lusió que mai”. Ja s’han posat a la venda les entrades de les sis úniques funcions programades entre el 27 de març i l’1 de maig.

La principal novetat d’aquesta temporada, més enllà de les mesures de seguretat imposades per la pandèmia, és que l’obra s’ha hagut d’adaptar “en temps i forma a una durada d’una hora i 45 minuts”. “Serà un nou format d’espectacle que concentrarà els moments més emotius i impactants de la Passió d’Esparreguera”, avancen.

Pel que fa a l’equip humà que fa possible La Passió, hi ha noves incorporacions, entre les quals destaca la d’Anna Niebla, que s’estrenarà com a directora musical. És la primera dona que dirigirà la música de l’espectacle, en alternança amb el director Hèctor Martínez, tal com expliquen des de l’entitat esparreguerina. Quant als actors, Jaume Navarro, que hauria d’haver debutat l’any passat en el paper de Jesús, ho farà aquest any, mentre que Marc Carcasona donarà vida per primer cop a Sant Joan. Tot plegat, sota el lideratge de Vicky Alvelo a l’equip de direcció.

Aquesta temporada de La Passió serà especial no només per les novetats, sinó també per la fita que suposa poder-la fer després de l’annus horribilis que va ser el 2020. La temporada passada es va suspendre pel coronavirus quan només havien pogut fer una funció i, a finals de maig, el Teatre de La Passió es va inundar.

EL LLEGAT DEL MESTRE BORRÀS
Emocionalment, el cop més dur que es va emportar La Passió d’Esparreguera l’any passat va ser la mort de Josep Borràs, el creador de la música de l’espectacle. El compositor esparreguerí va morir el Diumenge de Rams als 90 anys, deixant un buit a la cultura popular del municipi, però també un llegat inesborrable. I no és només una forma de parlar: “Seguint la voluntat manifestada pel mestre Josep Borràs en el seu testament, la Passió d’Esparreguera ha rebut oficialment el llegat de la música de l’espectacle de la Passió”, han anunciat aquest mes de febrer des de l’entitat.

Davant d’això, els integrants de La Passió, com no podia ser d’una altra manera, s’han mostrat “profundament” agraïts i s’han compromès “a fer sonar amb orgull la seva música, fent perdurar el seu record generació rere generació”. També han expressat el seu desig d’homenatjar-lo com es mereix tan aviat com sigui possible: “Esperem que es donin aviat les condicions que permetin a totes les col·laboradores i col·laboradors, esparreguerines i esparreguerins, retre-li el merescut homenatge que tindrà lloc al que serà, per sempre, el seu teatre”.

Passions confinades: la tradició es manté viva sense sortir de casa

El Teatre de La Passió d’Esparreguera s’inunda en l’any més difícil per a l’entitat