Una imatge recent de l’abocador de Can Mata. Foto: Línia Nord

Esparreguera s’oposa fermament a l’ampliació de l’abocador de Can Mata, tramitada a petició de CESPA, filial de Ferrovial. L’ampliació significaria un augment de 17,3 hectàrees i 4,5 milions de metres cúbics i, de retruc, suposaria prolongar la vida de l’abocador 11 anys més del previst, fins al 2041.

En declaracions a l’emissora municipal, el regidor de Medi Ambient, Emmanuel Ortí, va anunciar que el consistori havia presentat al·legacions a la totalitat del projecte a finals de novembre, i va assegurar que ja estaven en contacte amb la resta de municipis afectats per fer un front comú. Piera, Masquefa i el Consell Comarcal de l’Anoia també van presentar al·legacions. Finalment, les Associacions de Veïns dels barris de Can Rial i de Mas d’en Gall s’hi van sumar perquè, en cas de fer-se l’ampliació, es veurien molt afectats per les males olors. En aquest sentit, el president del barri de Can Rial, Carles Batlles, va dir a Ràdio Esparreguera que, segons un informe, les males olors que provoca l’abocador van en contra de la normativa.

El regidor Ortí també va expressar a l’emissora del poble el seu desconcert pel fet que l’any 2010 s’inaugurés l’Ecoparc 4 per incrementar els residus valoritzables i reduir els de l’abocador, i que ara es vulgui fer aquesta ampliació. A més, cal recordar que l’abocador ja va ser ampliat l’any 2008.