La situació no es va normalitzar al 100% fins dissabte. Foto: Ajuntament

El temporal Glòria es va fer notar la setmana passada a Esparreguera, especialment als barris de CanVinyals, La Plana, Mas d’en Gall, Can Comelles i Can Rial, on les afectacions a la xarxa elèctrica van deixar un centenar de llars sense llum durant entre quatre i cinc dies. Divendres passat a la nit es van començar a resoldre algunes situacions, però fins al vespre de dissabte no es va poder recuperar la normalitat al 100%.

Durant els dies que van perdurar les incidències, l’Ajuntament es va mantenir en contacte amb Endesa per exigir la normalització del servei, però la companyia estava saturada per les conseqüències del temporal arreu de l’Estat i les solucions van trigar a arribar.Mentrestant, el consistori va oferir als afectats algunes alternatives per poder fer vida normal, com ara l’ús dels vestidors iles dutxes de la piscina de Can Pasqual.

Segons fonts municipals, a partir d’aquesta setmana, l’Ajuntament ajudarà els veïns que s’hagin vist perjudicats a fer les seves reclamacions a Endesa i, alhora, demanarà a la companyia mesures urgents per millorar la xarxa elèctrica del municipi. Cal tenir en compte que algunes de les intervencions que Endesa va fer durant el cap de setmana van ser provisionals per garantir el subministrament.