Foto: Ajuntament

Les associacions veïnals dels barris de la Central, els Clossos, la Rambla i l’Eixample, les Planes i Sant Bernat acusen l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat de manca de transparència “en matèria urbanística i, especialment, al voltant del procés urbanitzador de l’àrea de Cal Candi”. Aquestes entitats, sota la coordinació de la plataforma Moviment Veïnal d’Olesa, han presentat una queixa col·lectiva a la Comissió de Garantia del Dret d’Accés a la Informació Pública (GAIP).

El govern municipal, per la seva banda, ha emès un comunicat en què nega “rotundament” aquestes acusacions i assegura que, de moment, no té cap notificació oficial de la queixa interposada a la GAIP. Sobre el projecte d’urbanització de Cal Candi, el consistori recorda que “s’ha explicat públicament en nombroses ocasions com ha anat el procés de desenvolupament d’aquest sector, tant en notes de premsa com en sessions plenàries o sessions informatives públiques”.

Cal tenir en compte que Cal Candi no és propietat municipal i que, tal com matisa l’Ajuntament, “la junta de propietaris, en l’exercici dels seus drets, està desenvolupant una promoció privada, i per tant és potestat de la junta fer públiques les actes de les reunions de treball: en cap cas l’Ajuntament les podria fer públiques sense el seu consentiment”.

Sobre “l’opacitat” que, segons les entitats veïnals, envolta aquesta qüestió i l’aprovació del Pla d’ordenació urbanística municipal (POUM), el govern del Bloc Olesà i JxCat al·lega que el Moviment Veïnal “sol·licita accés a informes que suposarien informació privilegiada i una violació de la confidencialitat exigida a un procés de planejament”.