Un moment del Ple de la Diputació celebrat aquest dijous. Foto: YouTube

L’alcalde de Sant Andreu de la Barca, Enric Llorca, ha renunciat al seu càrrec a la Diputació de Barcelona “per qüestions personals”, segons ha dit ell mateix al Ple que s’ha celebrat aquest dijous. Fins ara, Llorca era diputat delegat de Salut Pública i Consum. El substituirà l’alcalde d’Abrera, Jesús Naharro, el primer suplent de la llista del PSC.

En la seva última intervenció com a diputat, Llorca ha volgut agrair “l’esforç des de totes les àrees” de la institució per lluitar contra la pandèmia del coronavirus, i ha destacat especialment el paper de tres diputats de JxCat: Pere Pons, Josep Arimany i Josep Tarín. L’alcalde de Sant Andreu ha reconegut que se’n va “amb una certa tristesa”, però també amb “optimisme”. La presidenta de la Diputació, Núria Marín, també s’ha mostrat agraïda amb la tasca de Llorca, del qual ha dit que ha estat un diputat “excel·lent”.

Sigui com sigui, la renúncia del batlle arriba mesos després de la polèmica per les seves retribucions per assistir als òrgans col·legiats de l’Ajuntament de Sant Andreu. A finals de l’any passat, un informe jurídic de la Diputació, elaborat a petició del consistori santandreuenc, va donar la raó a Fem Sant Andreu, el partit de l’oposició que va denunciar que l’alcalde cobrés més per aquestes assistències que la resta de regidors. Fa un mes, aquest mateixa formació (integrada per ERC i Vecinos por el Cambio) va presentar una denúncia a l’Oficina d’Antifrau de Catalunya per aquest cas.

L’informe de la Diputació dona la raó a Fem sobre les retribucions de Llorca
Fem Sant Andreu denuncia a Antifrau les retribucions del govern local