Emetre Els Segadors a les 17.14 hores de l’11 de setembre: aquesta és la petició que l’ANC d’Esparreguera va fer a l’emissora de ràdio municipal perquè els veïns poguessin cantar l’himne des dels seus balcons en una Diada atípica. Però Ràdio Esparreguera no va acceptar, al·legant que havia de “preservar la neutralitat”, segons han denunciat les entitats i els partits independentistes del municipi en un comunicat.

El mateix argument va fer servir l’alcalde socialista, Eduard Rivas, en una piulada: “Els mitjans de comunicació públics han de ser neutres i plurals, no estan al servei de cap entitat privada ni cap causa política, com a mínim a Esparreguera”. Davant d’aquest posicionament, el sector independentista del municipi ha volgut recordar al batlle que, tal com va dir ell en un altre tuit fet el mateix dia 11, la Diada és “de tots els catalans i catalanes” i que Els Segadors és l’himne oficial de Catalunya.

Les entitats i partits municipals que han signat el comunicat queixant-se d’aquesta qüestió han estat l’ANC, ERC, la CUP, el CDR, Esparreguera 2031 i Junts per Esparreguera.