L’alcalde afirma que les obres del barri avancen “a molt bon ritme”. Foto: A.U.

Els primers 130 pisos de protecció oficial del barri de La Sínia estaran adjudicats entre el juliol i el setembre, de manera que es començaran a construir el mes d’octubre. Així ho ha detallat recentment l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, en una entrevista a l’emissora municipal. El batlle també ha assegurat que les obres d’urbanització del futur barri avancen “a molt bon ritme” i que, malgrat un “retard provocat per les pluges de la tardor”, la previsió és que es puguin complir els terminis previstos: “Aquest any ha d’estar urbanitzat tot el barri, amb el parc central fet”.

Una novetat que afecta tots els habitatges de protecció oficial del municipi és que a partir d’ara els martorellencs tindran prioritat per accedir-hi. En la sessió de febrer, el Ple va aprovar inicialment una modificació del reglament local del registre de sol·licitants d’aquest tipus d’habitatge. A més de prioritzar els veïns del municipi, els canvis també han eliminat el requisit d’ingressos mínims.

QUEIXES PER LES VIBRACIONS
Per als veïns que viuen a tocar del futur barri, però, les obres no acaben de ser una bona notícia. “Des d’aquest matí a les 8.15 h les vibracions són brutals”, es queixava fa uns dies una veïna, que comparava la maquinària que construeix La Sínia amb “el martell del déu Thor” i rebia el suport de diverses persones que també conviuen amb els treballs.