Pare i filla han escrit plegats ‘Boggie Down’. Foto cedida

Boggie Down és el llibre escrit a quatre mans pels olesans Santi Baró i Mireia Baró i que ha publicat Fanbooks d’Edicions 62. Pare i filla –escriptor i periodista– s’endinsen en un llibre –de 192 pàgines– on un grup de joves participen en un talent show de ball, un concurs on hauran de conviure dotze setmanes tancats en una acadèmia i televisats en directe les 24 hores per un canal de Youtube.

Santi Baró (Olesa de Montserrat, 1965) és escriptor i un dels referents de la novel·la juvenil. Ha publicat una trentena d’obres i ha guanyat més d’una desena de premis. Els més rellevants: el Barcanova (2006 i 2010), el Gran Angular (2011 i 2014) i el Joaquim Ruyra (2015), a més de ser finalista del premi Ramon Llull (2008).

“Escriure aquest llibre a quatre mans amb la meva filla ha estat molt especial, és el primer que hem fet junts”, explica Santi, a Línia Nord. “Inicialment no estava previst, però després d’escriure els dos primers capítols, vaig enviar-li a la Mireia perquè hi donés un cop d’ull…”, recorda el pare.

“Em va demanar que me’ls llegís, que com a jove aportés un seguit de trets que donessin un punt més fresc i més adequat tenint en compte els personatges. Després em va convèncer per escriure-la plegats”, reconeix la filla. I a partir d’aquí van construir el relat, “cadascú aportant el seu gra de sorra i que, al final, ha estat una gran experiència compartir-la junts”, afegeix la Mireia, qui amb el títol de periodisme al sarró s’ha estrenat com a escriptora.

PRESENTACIÓ PENDENT
Les restriccions que genera la pandèmia sanitària i una lesió imprevista al tendó d’Aquil·les de Santi Baró han obligat a Fanbooks d’Edicions 62 a ajornar la data de presentació. “Ens farà molta il·lusió fer-la a Olesa, un cop estigui recuperat i la pandèmia ens ho permeti”, confessa l’escriptor. Mentrestant, els lectors a partir de 14 anys ja poden adquirir el llibre per un preu de 12,95 euros.