Els Salnitrats cremaran la foguera de Sant Joan. Foto: Ajuntament

La d’aquest any no serà una revetlla de Sant Joan normal, però Collbató es nega a renunciar a la tradició principal d’una de les dates més importants del calendari estival. En una edició sense ball ni sopar a la plaça de l’Era, els Diables Salnitrats tindran més protagonisme que mai: s’encarregaran de mantenir viva la Flama del Canigó i, per tant, l’essència de la festa.

El dia 23 al vespre, els Salnitrats encendran el peveter amb la flama a l’esplanada dels Bombers. Aquest serà l’inici d’un espectacle pirotècnic que culminarà amb la crema de la foguera de Sant Joan. “Intentarem que sigui el millor espectacle possible donades les condicions”, ha dit el cap de la colla, Xavi Latorre, a Línia Nord. I és que l’aforament limitat, la distància interpersonal de dos metres i l’obligació que el públic es mantingui assegut faran que l’acte sigui força atípic. Tot i això, Ajuntament i Diables tenen clar que aquestes normes són necessàries per garantir la seguretat de tots els participants i insten a complir-les. En la mateixa línia, el consistori recorda la importància de no fer servir gel hidroalcohòlic durant la festa, “ja que és un producte molt inflamable”.

UN ANIVERSARI CONFINAT
El passat 9 de maig, els Diables Salnitrats haurien d’haver celebrat el seu cinquè aniversari, una data especial que la pandèmia va esguerrar i que esperen poder celebrar més endavant, quan la situació ho permeti.