La pandèmia està deixant xifres dures a Martorell. Foto: Ajuntament

Els casos positius de coronavirus a Martorell no han deixat de créixer des que es va confirmar el primer infectat el passat dia 13: un metge de l’Hospital Sant Joan de Déu. Tot i que ha passat poc més d’una setmana, el municipi ja ha registrat 143 casos, segons les dades que va compartir l’alcalde Xavier Fonollosa a les xarxes socials diumenge passat.

D’aquest total de pacients de Covid-19, només 36 són residents a Martorell. El centre sanitari que compta amb més casos és Sant Joan de Déu, l’hospital de referència dels vuit municipis del Montserratí, que sumen una població d’uns 160.000 habitants. Concretament, hi ha 59 membres del personal sanitari infectats, mentre que els 63 restants són pacients. D’altra banda, hi ha sis ingressats a l’Hospital Sagrat Cor i quinze persones més que estan confinades a casa seva. Sumant tota la població a la qual dona cobertura l’Hospital Sant Joan de Déu, són divuit les morts que s’han comptabilitzat, entre elles, les de quatre persones de Martorell.

L’alcalde Fonollosa, que cada dia actualitza les dades colpidores que està deixant la pandèmia al municipi, recorda que el de Martorell és un hospital comarcal, fet que fa augmentar les xifres. A més, insta a diari a la ciutadania a complir les normes de seguretat i autoprotecció per frenar els contagis de coronavirus, i envia un missatge optimista: “Junts, ens en sortirem”.