La coberta d’un magatzem ha caigut a terra per les fortes ventades. Foto: Ajuntament d’Olesa

El mapa que va publicar ahir Protecció Civil que mostrava la previsió del temporal de vent ja ho alertava: el Montserratí seria una de les àrees de Catalunya més afectades per les ventades aquest divendres. I, de moment, així ha estat. Els vuit municipis de la zona s’han llevat aquest matí amb pluja i, sobretot, amb fortes ratxes de vent. Si bé les precipitacions –que han arribat a caure en forma de calamarsa– s’han anat aturant al llarg del matí, el vent no ha parat i ja ha provocat algunes destrosses.

Per ara, els principals incidents s’han produït a Olesa de Montserrat. La destrossa més destacada ha estat la caiguda de la coberta del magatzem del supermercat Condis, a l’avinguda de Francesc Macià. Les fortes ventades han aixecat la coberta, que ha caigut a la via pública. Afortunadament no s’ha de lamentar cap dany personal, ja que en aquell moment no passava ningú per la vorera o la calçada, tal com han assegurat des de l’Ajuntament.

Les parades del mercat ambulant també s’han vist molt afectades per les fortes ràfegues de vent i han patit destrosses i caigudes de material. També han caigut arbres a diferents punts del municipi, alhora que les instal·lacions del Pàdel Olesa Central també han patit danys en caure una de les tanques perimetrals.

A Sant Andreu de la Barca també hi ha hagut algunes incidències. Han caigut quatre arbres al parc de Castelao, s’ha despenjat una decoració nadalenca al carrer Penedès i han caigut cables de telefonia al carrer Ter. A Esparreguera, els Bombers han hagut de retirar peces d’una coberta que estava a punt de caure al carrer i que hauria provocat una situació similar a la d’Olesa.