Un moment de l’espectacle de circ de la companyia Analògic. Foto: Ajuntament

Sant Esteve Sesrovires ha aconseguit salvar enguany la seva Festa Major, que ha sumat una edició més en un moment especialment complicat per als sectors de la cultura i l’oci. Tot i que l’Ajuntament va haver de suspendre alguns dels actes previstos inicialment per l’evolució de la pandèmia, el gruix del programa s’ha mantingut i ha omplert de gresca l’últim cap de setmana de juliol.

La situació sanitària ha obligat a adaptar al format virtual propostes com el pregó i a aplicar mesures de seguretat contra el coronavirus als actes presencials, que s’han fet amb limitació d’aforament, distància interpersonal i mascareta i desinfecció obligatòries.

Sigui com sigui, la programació s’ha basat en una aposta ferma pel talent local. Sota el lema “Una Festa Major cuinada a casa amb ingredients sesrovirencs”, la Regidoria de Cultura ha comptat amb la companyia de circ Analògic, el grup Alricokoco i l’escriptora Núria Pradas, entre d’altres. De fet, la presentació al Casino de Tota una vida per recordar, el llibre amb què Pradas va guanyar el Premi Ramon Llull 2020, quedarà com un dels grans moments d’aquesta festa atípica que ha hagut de prescindir de cites tan populars com el sopar de germanor o la cercavila.

D’altra banda, les terrasses dels bars i restaurants del municipi també han estat protagonistes de la celebració, ja que s’han convertit en escenaris de diversos concerts per tal de facilitar el control de l’aforament.