Quim Masferrer estrenarà el seu nou espectacle a Olesa. Foto: Mar Vila / ACN

“Per Sant Joan, a Olesa la fan”. Aquesta és la dita que els olesans repeteixen cada any quan arriba la calor i, amb ella, la Festa Major. Si bé aquest cop l’hauran de fer menys grossa, no deixaran de fer-la: l’Ajuntament ha preparat un programa d’activitats per gaudir durant tota aquesta setmana.

Un dels protagonistes de l’edició serà, sens dubte, Quim Masferrer, que ha escollit Olesa per estrenar el seu espectacle Moltes gràcies, una proposta adaptada a les circumstàncies atípiques d’aquest estiu que tot just comença. En un escenari sobre rodes, Masferrer (conegut, sobretot, pel programa El Foraster de TV3) recorrerà el municipi i convidarà a pujar alguns veïns que s’han implicat d’una manera especial en la pandèmia. Ells podran compartir les seves experiències i el poble, que els veurà des de la finestra de casa o online, podrà donar-los les gràcies.

Aquest serà el tret de sortida de la revetlla, que continuarà virtualment amb l’encesa de la foguera, un brindis a la Torre del Rellotge i una sèrie d’actuacions musicals per seguir des de casa, amb el DJ Rafa Martínez, el DJ Pablo Picón, Quim Clark i Rafa González. La música tindrà un paper especial també durant tot el dia de Sant Joan, ja que, després de les matinades dels geganters, hi haurà el Vermut Confinat i l’espectacle d’animació Resistència Club, que deixarà pas al xou familiar de circ Ni cap ni peus. Precisament, aquest serà el primer de cinc actes culturals que s’allargaran fins al diumenge 28 i que s’assemblaran una mica més a la normalitat, amb públic presencial però molt limitat i seguint unes estrictes normes de seguretat.