L’entorn de la plaça de l’Església s’omple amb el Vimart. Foto: Carles Porta

Martorell és a punt de celebrar la Festa del Roser, una festa amb la qual es manté l’esperit vitivinícola que antigament impregnava el municipi. De l’1 al 9 d’octubre hi haurà una programació molt acurada amb un fil conductor: el vi.

Un any més –i ja en són sis– el Vimart, la fira del vi i el cava de Martorell, serà un dels grans reclams. Enguany, la DO convidada és la Pla de Bages, i els seus productes es podran degustar durant el Vimart. La fira, que es farà el dissabte 8 a l’entorn de la plaça de l’Església, acull una desfilada de moda i estilisme als jardins de l’Enrajolada i un tast musical amb Pere Miró Trio.

EL VI COM A FIL CONDUCTOR
Una de les activitats complementàries és l’Escapada DO, una visita prevista per l’1 d’octubre al celler Oller del Mas (Manresa), un castell fortificat del segle X que acull un dels projectes vitivinícoles més ambiciosos de la DO Pla de Bages. Lligat al Vimart, es presentarà el Vermut de Martorell, recuperant l’emblemàtica marca local Berichó, a càrrec de Guillem Piñol (dissabte 1); hi haurà una sessió de maridatge especial entre films del Festival Docs Barcelona a càrrec d’Astrid Goldstein (El Celler de Can Mata) i Joan Gonzàlez (Docs Barcelona) a la Casa de Cultura La Vila (dimarts 4) i una degustació de raïm musical amb Duo Ribera Sàbat, a càrrec de Josep Vila i Teresa Tió, pagesos locals, maridat amb música de guitarres al Museu Vicenç Ros (dimecres 5).

PREGÓ D’EMPAR MOLINER
L’escriptora i periodista Empar Moliner serà la pregonera de la Festa del Roser (dissabte 8). Serà l’aperitiu de l’acte més emblemàtic de la festa: la recollida de raïm de la plaça del Vi. Tot seguit, hi haurà la cercavila del most amb la desfilada de les figures festives de Martorell, la trepitjada de raïm, el correfoc i l’actuació de Los 80 Principales a l’aparcament del Vapor. La festa es complementarà amb la trobada de puntaires i la fira d’artesania a la Vila.