Hi ha tres pacients amb coronavirus a l’hospital comarcal. Foto: Arxiu

El risc de brot de coronavirus al conjunt del Montserratí és alt, segons les darreres dades actualitzades ahir dilluns. Concretament, Olesa de Montserrat és el municipi que presenta un risc més alt (151,79), seguit d’Abrera i Sant Andreu de la Barca (ambdós amb un risc de 127,58) i Esparreguera (115,57).

Aquestes quatre localitats se situen per damunt del 101, xifra a partir de la qual el risc es considera alt segons un sistema de càlcul creat per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). Martorell, en canvi, pot respirar una mica més tranquil, ja que ha aconseguit reduir aquesta dada a 99,19 en els últims dies i, per tant, té un risc mitjà. El mateix li passa a Sant Esteve Sesrovires, que ha abaixat encara més la xifra, fins al 91,96.

Al Montserratí, però, hi ha dues excepcions clares: Castellví de Rosanes i Collbató. Aquests municipis, els dos més petits de la zona amb força diferència, tenen un risc de 7,58 i 12,80, respectivament, unes xifres que els situen en un risc de brot de Covid-19 molt baix.

LA SITUACIÓ ALS HOSPITALS
El dia a dia a l’Hospital Sant Joan de Déu de Martorell, el de referència a la zona, es manté estable però es troba lluny de la tranquil·litat que va assolir fa uns mesos, quan va aconseguir fer fora el virus. Segons les dades que va publicar l’Ajuntament diumenge, en aquest centre hi ha tres pacients ingressats, mentre hi ha set persones aïllades pendents del resultat de la prova PCR. D’altra banda, a l’Hospital Sagrat Cor hi ha només un pacient ingressat que ha donat positiu de coronavirus.