Només un 10% dels infants assisteix al centre abrerenc aquests dies. Foto: Món Petit

Conciliar la vida laboral i la familiar és una tasca complicada per a molta gent, i ho ha estat encara més en aquests mesos d’escoles tancades i empreses en marxa. Per això, la reobertura de les escoles bressol coincidint amb l’ara anomenada ‘fase de represa’ ha ajudat les famílies a respirar més tranquil·les.

En el cas d’Abrera, l’escola bressol municipal Món Petit va tornar a l’activitat el dia 17, després d’haver passat un qüestionari a les famílies per saber quantes necessitarien portar-hi els fills. Aquests dies, el centre obre en horari de matí (de nou a tres), “amb una activitat adaptada i amb servei de menjador”, tal com detalla la regidora d’Educació, Giulia Mirto. De moment, hi està assistint només “el 10% del total dels nens i nenes”, segons explica la directora de la llar d’infants, Raquel Puértolas, a Línia Nord.

“La forma de treballar no és la mateixa que normalment, estem fent una tasca assistencial, i no pedagògica”, explica Puértolas. A això se li sumen les mesures de seguretat que inclou el nou protocol per evitar contagis de coronavirus i, tot plegat, crea un clima d’estranyesa. “Costa acostumar-s’hi”, reconeix Puértolas, que afirma que tant ella com les seves companyes tenen “moltes ganes” que arribi el moment de fer la seva feina amb normalitat. Un moment que, per ara, no se sap quan arribarà.

Els qui, per a “sorpresa positiva” de les mestres, s’han adaptat molt bé al retorn a l’escola bressol han estat els infants. “Pensàvem que seria més difícil”, admet la directora, que valora la capacitat d’adaptació dels petits.