S’han instal·lat 140 llits al poliesportiu L’11. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha habilitat un hospital de campanya amb 140 llits al poliesportiu municipal L’11, que ja està a disposició del Departament de Salut de la Generalitat perquè en faci ús si és necessari. L’objectiu és que aquest espai aculli pacients amb coronavirus que ja hagin rebut “l’alta hospitalària però no puguin estar a casa seva, sigui perquè estan sols o perquè han d’estar aïllats de la seva família”, segons han dit des del consistori.

En la posada en marxa d’aquest centre sanitari provisional, l’Ajuntament compta amb l’assessorament de l’ONG Médicos Sin Fronteras, que vetlla pel compliment de les mesures de seguretat. A més, la Guàrdia Civil (que té la seva comandància al municipi) ha col·laborat en la instal·lació del mobiliari, mentre que algunes empreses locals han cedit material.

L’HOTEL BRISTOL, DISPONIBLE
D’altra banda, l’Ajuntament ha arribat a un acord amb l’hotel Bristol per tal que aquest també esdevingui un hospital de campanya si cal. En la mateixa línia, l’hotel reserva una planta per al personal sanitari que hagi d’aïllar-se de la seva família després d’haver estat en contacte amb positius.