Un moment del Ple de febrer, celebrat de forma telemàtica. Foto: Ajuntament

El Ple ha donat llum verda a l’ampliació del pavelló del Castell, unes obres que permetran sumar més de 820 metres quadrats on s’instal·laran vestidors i serveis i on es construirà un ascensor per millorar l’accessibilitat. Les obres costaran més d’1,2 milions d’euros i van rebre el suport de tots els partits excepte la CUP, que hi va votar en contra. La previsió és que les obres durin uns deu mesos un cop s’hagin adjudicat.

En matèria d’urbanisme, el Ple també va aprovar el projecte de construcció de la via ciclista que anirà, en paral·lel, al vial d’accés al barri de Mas d’en Gall. Es tracta d’un pas per a ciclistes i per a vianants que costarà gairebé 1,4 milions d’euros i que permetrà la connexió des de la B-231. En aquest cas, es tracta de l’aprovació inicial i va rebre el suport del PSC, els comuns i el regidor no adscrit. En canvi, Esquerra, la CUP, Cs i Junts es van abstenir i Esparreguera 2031 hi va votar en contra. Per altra banda, tots els grups municipals van ratificar la composició de representants del Consell Consultiu de Comerç, que presidirà l’alcalde. Hi van votar a favor tots els partits excepte el regidor no adscrit, que hi va votar en contra.

El Ple també va debatre una moció presentada per la CUP per donar suport al raper Pablo Hasel, mostrar “el rebuig total i absolut a l’empresonament de l’artista”, a favor de la preservació de la llibertat d’expressió i demanant la derogació de la Llei Mordassa. El text va rebre el suport de la CUP, ERC, Esparreguera 2031, comuns i Junts. El PSC es va abstenir i Ciutadans i el regidor no adscrit hi van votar en contra.