L’associació del Parc Rural s’ha constituït a Collbató. Foto: Ajuntament

L’alcalde de Collbató, Miquel Solà, és el primer president de l’associació del Parc Rural de Montserrat, que ja és una realitat. Els representants dels 12 municipis que finalment formen part del projecte van celebrar l’acte de constitució de l’entitat el dia 26 a Collbató. També hi va assistir el vicepresident primer de Territori i Sostenibilitat de la Diputació de Barcelona, Dionís Guiteras.

Després de ser escollit president, Solà va agrair a la Diputació l’impuls que ha donat al Parc Rural, que ha estat clau. A partir d’ara, l’associació ja podrà rebre inversions directes d’aquesta institució i es beneficiarà d’iniciatives com el programa BCN Smart Rural. La nova entitat ha nascut amb l’objectiu de fomentar i protegir el territori que envolta la muntanya de Montserrat i la seva activitat.

Les poblacions que han constituït el Parc Rural són Collbató, Abrera, Olesa de Montserrat, Castellolí, El Bruc, Marganell, Piera, Rellinars, Sant Vicenç de Castellet, Ullastrell, Vacarisses i Viladecavalls. En un principi havien de ser 16 municipis, però quatre d’ells no s’han mantingut al projecte. L’absència més notòria és la d’Esparreguera, que havia estat impulsora del Parc Rural l’any 2004.

L’associació es tornarà a trobar el 14 de març a Olesa –que ha ofert l’edifici de Cal Puigjaner com a seu de l’entitat– per presentar el Pla de gestió i desenvolupament del Parc Rural.