Camps de cultiu a la zona de Sant Ermengol d’Abrera. Foto: Aj. Abrera

L’associació del Parc Rural de Montserrat, que es va constituir ara fa dos anys, avança a poc a poc. Aquest dimarts, 23 de febrer, es va celebrar de forma telemàtica la segona assemblea de l’entitat, que va servir, entre altres coses, per aprovar el seu creixement gràcies a l’adhesió de l’Ajuntament de Castellfollit del Boix (Bages). A la reunió també es va avançar en un dels principals objectius de l’associació: la creació d’una marca pròpia. En aquest sentit, es va presentar l’esborrany del reglament que ho ha de fer possible.

La marca del Parc Rural de Montserrat permetria distingir i agrupar els productes agrícoles i ramaders de la zona, ajudant “desenvolupar l’activitat productiva econòmica agrícola, ramadera i forestal en aquest territori”, finalitat màxima d’aquest projecte supramunicipal que compta amb el suport i la col·laboració de la Diputació de Barcelona.

Una altra missió de l’associació és “facilitar la incorporació de nous emprenedors pagesos i elaboradors artesans”, aspecte en el qual ha de ser clau el banc de terres que es va presentar l’octubre de 2019 i que encara s’ha de consolidar.

Precisament per això, la Regidoria de Medi Ambient d’Abrera està treballant ara per “afegir terrenys cultivables del municipi al banc de terres del Parc i protegir les varietats tradicionals de plantes de conreu”, afirmen des del consistori.

Una aportació que, sumada a la resta d’accions, ha de fer que aquesta associació del Montserratí –creada amb l’objectiu de convertir-se en un referent europeu en l’impuls de l’activitat agrària– agafi més volada.