La família Estruch Barnet amb el llibre il·lustrat per la petita de la casa. Foto: Aj.

Un dibuix de la martorellenca Bruna Estruch apareix al nou llibre de J.K. Rowling, L’Ickabog, en les seves versions en català i castellà. La il·lustració de la petita de la família Estruch Barnet és una de les tres fetes per nens catalans que han aconseguit colar-se al nou conte de l’autora de Harry Potter.

Tant la Bruna, de 9 anys, com la seva germana Ona, d’11, van presentar diversos dibuixos al concurs proposat per l’escriptora per il·lustrar el seu nou llibre. L’editorial Salamandra, organitzadora del concurs a Espanya i l’Amèrica del Sud, va preseleccionar quatre dibuixos de l’Ona i dos de la Bruna d’entre 2.000 participants.

A més, la família ha rebut un lot de llibres infantils i juvenils valorat en 300 euros i ha decidit donar-lo a la biblioteca municipal de Martorell, de la qual pares i filles són usuaris habituals.

DOS MESOS DE DEDICACIÓ
Durant els mesos de juny i juliol, l’Ona i la Bruna es van convertir en il·lustradores gairebé professionals. De dilluns a divendres, esperaven amb ganes que el rellotge marqués les quatre de la tarda: a aquella hora, es publicaven nous fragments de L’Ickabog i ja podien fer volar la imaginació per convertir en dibuixos el que acabaven de llegir.

La passió per la lectura sempre ha estat present a casa dels Estruch Barnet, i la filla gran hi ha sumat també la passió pel dibuix. La mare, Montse Barnet, explica que l’Ona “és molt fan de Harry Potter i li encanta llegir: per fer-la contenta, l’has de portar a la biblioteca”; a més, assegura que “es passa el dia dibuixant”. I, com a bona germana gran, l’Ona ha aconseguit contagiar aquests gustos a la petita, la Bruna. Ara, totes dues guarden amb afecte un exemplar de L’Ickabog , que ja s’ha convertit en molt més que un conte tant per a elles com per als seus pares.