El festival es va celebrar del 7 al 9 de febrer. Foto: Ajuntament

El Festival Cultural FiraPassió ha tancat la seva segona edició amb un èxit de participació i públic, consolidant-se així com una de les grans propostes culturals del municipi. Durant el cap de setmana passat, del 7 al 9 de febrer, centenars de persones tant d’Esparreguera com de fora van voler prendre part en l’única fira de passions de Catalunya.

Després de l’acte inaugural de divendres al vespre, dissabte al matí va arribar l’hora de la veritat. Els carrers esparreguerins es van traslladar a l’any 0 i es van convertir en l’escenari de les microescenes ‘La passió surt del teló’, que van permetre gaudir de fragments del drama sacre a peu de carrer. La Passió d’Alcamo (Sicília), la convidada de l’edició d’enguany, va ser una de les que va oferir diverses escenes del seu espectacle. A més, també es va poder veure una cercavila que representava l’entrada de Jesús a Jerusalem.

Els plats forts del matí de diumenge van ser la desfilada dels Armats de Mataró i la cursa de relleus Crucificades World Race, que van guanyar Helena Barrachina (44,92 segons) i Jordi Pinyol (31,33 segons), els més ràpids dels 19 participants. Aquesta competició, que es va estrenar l’any passat, consisteix a córrer carregant una creu de 35 kg. El moment àlgid de la tarda va ser la cercavila ‘La festa de la llum’, que va servir per cloure la segona edició del festival.

Encara amb la ressaca d’aquesta exitosa fira, des d’avui i fins diumenge, Esparreguera té una nova cita festiva: la Festa Major d’Hivern.