El jutjat número 1 és un dels més afectats. Foto: ACN

El Departament de Justícia ha executat diverses millores a les instal·lacions dels jutjats de Martorell, greument deteriorades. Les accions s’han fet durant el mes d’abril, després que el CGPJ amenacés d’aturar l’activitat a tot el partit judicial si la situació no millorava abans del dia 30.

El mes passat, Justícia va contestar els requeriments de la Inspecció de Treball, que assenyalava catorze millores urgents, i ara n’espera la resposta, segons han informat fonts del departament a Línia Nord. Les mateixes veus afirmen que s’han substituït totes les plaques del sostre que havien quedat afectades per les filtracions i que s’han revisat les subjeccions de les regletes de cablejat. A més, Justícia ha comprovat el correcte funcionament dels detectors de fum, ha reforçat la senyalització dels circuits d’evacuació i ha revisat, també, la senyalització de les zones irregulars del terra. Queda pendent l’arranjament del fals sostre del jutjat número 2.

La darrera evidència del mal estat dels jutjats de Martorell, un tema que els treballadors denuncien des de fa temps, va ser l’esfondrament d’uns sostres falsos arran d’una filtració d’aigua que es va produir el mes de febrer. Tot i que les accions empreses recentment milloren la situació, el departament reconeix que la solució real arribarà l’any 2024, amb la construcció del nou Palau de Justícia de Martorell. Aquest nou edifici, de 5.050 metres quadrats, s’emplaçarà al costat de l’estació de Martorell-Central i posarà fi a la dispersió del partit judicial, repartit actualment en set immobles.