Es faran tests ràpids als majors de 16 anys asimptomàtics. Foto: Salvador Miret / ACN

La campanya de cribratge massiu per detectar els casos de coronavirus que hi ha a Martorell començarà aquest divendres. Així ho va concretar l’alcalde Xavier Fonollosa ahir a la nit, després d’haver avançat que el Departament de Salut de la Generalitat tenia intenció de fer-ho “entre aquesta setmana i la següent”.

La sala annexa de la biblioteca municipal ha estat l’espai escollit per fer el cribratge, que consistirà a fer tests ràpids d’antígens a la població asimptomàtica major de 16 anys. Aquestes proves, que permeten obtenir resultats en quinze minuts, es faran de tres de la tarda a vuit del vespre entre setmana, mentre que l’horari de dissabte serà de nou del matí a tres de la tarda. No caldrà cita prèvia i, per tal d’evitar aglomeracions, els tests s’allargaran diverses setmanes.

L’alcalde Fonollosa assegura que la decisió de Salut arriba després que l’Ajuntament ho hagi “demanat en diverses ocasions”. Sigui com sigui, la mesura respon a l’estratègia del departament: “anar a buscar el virus”, tal com va dir la consellera Alba Vergés fa pocs dies.