Lluís Arruga ‘Lles’ actuant a la final del Sona 9. Foto: Aleix Freixas / ACN

El cantautor collbatoní Lles ha estat el guanyador del premi Èxit de la 20a edició del Sona 9, el concurs per promoure joves talents que organitzen Televisió de Catalunya, Catalunya Ràdio i Enderrock. L’Èxit és el guardó que s’atorga al tercer classificat del certamen i consisteix en material musical per valor de 600 euros i una petita gira en diferents festivals i mostres musicals de Catalunya.

Lluís Arruga –el nom real de Lles– té 21 anys i ha convençut el jurat amb la seva proposta de pop metafísic, un concepte encunyat per Jaume Sisa i que té com a màxims exponents El Petit de Cal Eril i, per descomptat, el també collbatoní Ferran Palau. Les cançons que Lles ha presentat al Sona 9 són les que va compondre durant el confinament a Collbató.

La final de la 20a edició es va celebrar aquest dimecres a la sala La Mirona de Salt i, excepcionalment, es va fer sense públic. El grup Reïna, format per quatre joves de Manacor que estudien a Barcelona, es va proclamar guanyador. Les terrassenques Les Buch van quedar en segona posició i, per tant, es van endur el premi Joventut.