Jornada sobre joventut a Sant Andreu de la Barca. Foto: Ajuntament

Més de 1.500 habitants de Sant Andreu de la Barca ja tenen la seva Jove Card, la versió local del Carnet Jove. Es tracta d’una targeta que permet al jovent santandreuenc accedir a diversos descomptes i promocions de tot un ventall de comerços i serveis del municipi.

La Jove Card està destinada a les persones d’entre 14 i 30 anys, que poden obtenir aquest carnet de manera gratuïta i beneficiar-se de les rebaixes d’una trentena d’establiments. Una de les ofertes més valorades entre els joves és la de les autoescoles, que arriben a oferir un 50% de descompte als usuaris d’aquesta targeta. Els establiments esportius, com el poliesportiu o la piscina municipal, també han tingut molta demanda entre els titulars de la Jove Card.

Aquest servei fomenta la cultura entre els joves, ja que rebaixa el preu de les entrades a les obres de teatre i de les inscripcions a l’escola de música, entre d’altres. També els ajuda a gaudir de l’oci local, amb descomptes per a la festa de cap d’any o la gimcana nocturna de la Festa Major. Per tot això, l’alcalde Enric Llorca assegura, segons fonts municipals, que l’objectiu d’aquestes iniciatives és “que els joves se sentin implicats, que tinguin un sentiment de pertinença a la ciutat i que estiguin orgullosos de ser de Sant Andreu de la Barca”. Ho va explicar en una jornada sobre joventut organitzada pel Consell Comarcal del Baix Llobregat a Sant Andreu.